Jarenlang stond ik aan het roer van een sociaal restaurant wat geen sterrenkeuken was, maar waar je echt heel lekker kon eten dankzij het cultureel divers topteam. Ik begeleidde een heel gevarieerde en multiculturele ploeg zowel qua afkomst, cultuur en achtergrond. Ik leerde heel veel bij van hen over de heerlijke gerechten van hun thuisland. Ook leerde ik er te koken met een heel laag budget, te koken voor mensen zonder huis (dus zonder middelen om iets op te warmen bv.), te improviseren met het kleine aanbod dat er was, restjes om te toveren tot kunstwerkjes, enzovoorts. Heel veel hedendaagse hippe termen zoals improvisatiekoken, zero waste en duurzaam koken pasten wij al jaren toe uit noodzaak. Misschien wel het belangrijkste wat ik er heb mogen ervaren, is het ontzettend verbindende aspect van samen koken en genieten van al dat lekkers. En hoe je mensen kunt laten blinken in dat ganse proces.
We moesten uiteraard ook aan alle HACCP voorwaarden voldoen en ik maakte kennis met het FAVV. Vanuit mijn eigen achtergrond betreffende voedingsintoleranties ontdekte ik ook dat het FAVV daar langzaam maar zeker meer aandacht aan begon te besteden. Van horecazaken wordt ondertussen verwacht om tenminste heel duidelijk over de aanwezige allergenen te communiceren naar de klanten. Verschillende horecazaken proberen verder te gaan en ontwikkelen allergeenvrije alternatieven. Voor mij en vele anderen met voedingsintoleranties een verademing. Zo leuk om weer op restaurant te kunnen gaan zonder buikpijn.
Echter niet evident voor heel veel horecazaken…
Voor advies, zowel theoretisch als praktisch kan u bij mij terecht! Na een intakegesprek bekijken we wat ik voor u kan betekenen.
Naast praktisch en theoretisch advies op vlak van allergenen, bied ik ook leuke teambuildings aan voor horecazaken vanaf 2025.
Prijzen:
Intakegesprek = 65 euro (1 uur)
De rest van het traject wordt besproken tijdens het intakegesprek en de prijs voor het traject wordt onderling overeengekomen.