Ook voor kookworkshops en kookcursussen op maat kan je bij mij terecht.
De mogelijkheden zijn talrijk. Ook kookworkshops voor kinderen zijn een optie.
Net als kookworkshops voor feestjes en volwassenen – kind workshops.

Ik kan over heel veel thema’s een plezante, lekkere en boeiende kookworkshop of kookcursus op maat uitwerken.
Fermenteren, plantaardig koken, koken volgens de blauwe zones, plantaardige eiwitten, glutenvrije desserts, wereldkeuken, allergeenvrije lekkernijen, wijnproeverij, enzovoorts!

Mini cursus lekker plantaardig koken (plantbased): vierdelige reeks

Op donderdagavond 1 x per maand van 19u tot en met 22u vanaf 16 januari 2025.
Als je zelf een groepje van minstens 5 personen samen kan stellen, kan je een andere weekavond of moment in een weekend voorstellen! Contacteer me dan per mail om dit af te spreken.

Deel 1: Basisprincipes en kennismaking met een aantal producten & plantaardige hartige ontbijten

Deel 2 : Plantaardige lunches en tussendoortjes

Deel 3: Plantaardige avondmaaltijden

Deel 4: Plantaardige dessertjes

Prijs voor 1 workshop = 65 euro
Prijs voor de reeks van 4 workshops = 250 euro (10 euro korting)

Schrijf je in voor 15 november en krijg korting: 55 euro per workshop vanaf 2 workshops.

Inbegrepen = ervaren lesgever, toplocatie, alle recepten en informatie, thee, koffie, water en één glaasje wijn bij het eten, elke workshop genieten van het lekkers dat we klaarmaken die avond waarvan je zeker nog zaken mee naar huis gaat kunnen nemen.

Er is een volle frigo met lekkere drankjes (alcoholisch en niet-alcoholisch) waar je uit neemt wat je graag wil. Dat rekenen we achteraf af.

Mini reeks culinair de wereld rond (deel 1): zevendelige reeks

Zevendelige reeks waarin ik je mee op culinaire wereldreis neem doorheen de verschillende continenten waardoor wij zijn gefietst op een tandem gedurende enkele jaren. 

We maken heerlijke, geurende en kleurrijke gerechten klaar die typerend zijn  voor een bepaald land uit het desbetreffende continent.

Bv. Casado of pinto gallo uit Costa Rica, potijiekos of bobotie uit Zuid-Afrika, de lekkerste empanadas uit la dolce Argentina, een overdosis aan chocolade in de chocoladebrownies uit Amerika, de ontelbare njammie Creoolse gerechten uit Belize, tamales gevuld met vis en cassave uit Guatemala, de heerlijke Thaise curry’s, rendang uit Maleisië, gado gado uit Indonesië, de ongelooflijk smakelijke Mexicaanse keuken , ahmok uit Cambodja, laab uit Laos, matoke uit Oeganda enzovoorts!

We starten telkens met een korte voorstelling over onze wereldreiservaring met het betreffende land en dan gaan we aan de slag in de boskeuken. Ik vertel tijdens het koken en proeven smakelijke en grappige anekdotes.

De reeks start maandagavond 18 november 2024 (telkens van 19u tot en met 22u)
De lessen gaan telkens door op maandagavond aan een frequentie van 1 a 2 lessen per maand!

Indien je zelf een groepje samenstelt, kan het moment onderling worden afgesproken en aangepast. Voorwaarde = minimum 5 deelnemers.

Zuid-Amerika (Colombia, Ecuador, Peru, Chili of Argentinië)

Oceanië (Nieuw-Zeeland, Australië, Oost-Timor) 

Azië (Indonesië, Maleisië, Thailand, Laos, Cambodja, Signapore)

Europa (Spanje, Griekenland, Frankrijk of Italië)

Noord-Amerika (Canada, De V.S. of Mexico)

Midden-Amerika (Belize, Guatemala, El Salvador, Costa Rica, Nicaragua, Panama of Honduras)

Afrika (Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zambia, Malawi, Tanzania, Oeganda, Kenia, Marokko)

Prijs voor 1 workshop = 75 euro
Prijs voor de reeks van 7 workshops = 500 euro

Schrijf je in voor 15 november voor minimum 2 van de 7 workshops en je betaalt slechts 65 euro per workshop!
Ik werk voor deze reeks met maximum 8 deelnemers voor een gezellige sfeer dus wees er snel bij!

Inbegrepen =

  • Unieke locatie in het Hageland
  • Ervaren lesgever (hotelschool, aspirant sommelier, voedingsdeskundige en rond de wereld gefietst gedurende vele jaren + ervaring in begeleiding groepen als regentes & sociaal werker)
  • Uitgeschreven recepten 
  • Thee, koffie, water en een glaasje bijpassende wijn bij de maaltijd (vanuit het land/continent van dat deel)
  • Elke workshop een wereldse maaltijd die we samen hebben bereid en waar we samen van zullen genieten en ongetwijfeld neem je nog wat lekkers mee naar huis om er de volgende dag nog van te genieten
  • Veel plezier verzekerd!

Opmerking: Deze reeks komt jaarlijks terug en zal dus telkens over een ander land en gerecht uit dat continent gaan. Vandaar de benaming reeks 1. Let wel; geen één reeks is dezelfde aangezien ze telkens over een ander land en gerecht zullen gaan.

Basiscursus starten met fermenteren: vijfdelige reeks

Datum verschijnt nog.

Indien je zelf een groepje samenstelt, kan het moment onderling worden afgesproken.

Deel 1: Basiskennis: Informatieve gedeelte – Welk materiaal heb je nodig, hoe start je! – Enkele basistechnieken
Deel 2: De klassiekers
Deel 3: Hippe fermentaties wereldwijd
Deel 4: Dranken
Deel 5: Sauzen en dergelijke

Prijs voor 1 workshop = 90 euro
Prijs voor de reeks = 450 euro. Bij vroegtijdig inschrijven voor de ganse reeks krijg je 50 euro korting. Dus dan betaal je 80 euro per workshop.


Inbegrepen = elke avond wordt er heel wat geproefd, je krijgt na afloop een hoop eigen fermentaties (en dus ook de nodige starters) mee naar huis, je ontvangt de recepten en de uitleg van deze cursus, thee, koffie, water en een glaasje wijn bij de maaltijd, een unieke locatie en professionele begeleiding

Mini cursus – De blauwe zones – vitaal, gelukkig en gezond oud worden – vijfdelige reeks

Datum verschijnt nog.

Indien je zelf een groepje samenstelt, kan het moment onderling worden afgesproken.

Deel 1: Informatieve gedeelte over de blauwe zones. Topproducten die telkens wederkeren. De Basisprincipes. Enkele voedingsmiddelen uitgelicht.
Deel 2: Sardinië (Italië)
Deel 3: Okinawa (Japan)
Deel 4: Nicoya (Costa Rica)
Deel 5: Ikaria (Griekenland)
Deel 6: Loma Linda (De Verenigde Staten)

Prijs voor 1 workshop = 60 euro

  • Unieke locatie in het Hageland
  • Ervaren lesgever (hotelschool, aspirant sommelier, voedingsdeskundige en rond de wereld gefietst gedurende vele jaren + ervaring in begeleiding groepen als regentes & sociaal werker)
  • Uitgeschreven recepten 
  • Thee, koffie, water en een glaasje bijpassende wijn bij de maaltijd (vanuit het land/continent van dat deel)
  • Elke workshop een wereldse maaltijd die we samen hebben bereid en waar we samen van zullen genieten en ongetwijfeld neem je nog wat lekkers mee naar huis om er de volgende dag nog van te genieten
  • Veel plezier verzekerd!


Heb je een aantal vrienden, collega’s, familieleden waarmee je graag een workshop of cursus over een kookthema wilt volgen? Contacteer me op info@puravidabymina.be voor vrijblijvende informatie.

Als voedingsdocent bij Velt geef ik workshops uit hun vast aanbod. Je kan kiezen uit een aantal onderwerpen zoals van groente tot spread, improvisatiekoken, enzovoorts. Gepland: zomereditie improvisatie donderdag 13 juni.
Meer informatie en inschrijvingen via janina@velt.nu

Contacteer me voor meer informatie

Scroll to Top